Varmepumper

Varmepumper er den moderne opvarmningsform og fremtidens løsning til opvarmning. Varmepumper bruger el, hvilket gør det til en oplagt opvarmningsform, fordi el-produktionen i stadigt stigende grad bliver grøn.

En varmepumpe fungerer ved at tage varmen fra luften eller jorden, opgradere denne med en kompressor, og derefter sende varmen ud som luft eller sende den til varmtvandsbeholderen ved hjælp af en kondensator.

Varmepumper kommer i tre forskellige varianter:

 

1. Luft til luft

Denne varmepumpe udnytter den energi, der er i luften uden for hjemmet og sender varm luft ind i det rum den er monteret i. Denne type varmepumpe er meget benyttet i sommerhuse, da den er billig i installation og drift. Den er til gengæld begrænset i forhold til, hvor stort et areal den kan opvarme.

Luft til vand. En luft til vand-varmepumpe bruger energien fra luften. I stedet for at blæse varm luft ind i huset, bliver energien brugt til at opvarme en varmtvandsbeholder, hvor varmen så sendes ud i gulvarme, radiatorer og det varme brugsvand. Denne løsning er dyrere end luft til luft-varmepumpen, men er samtidigt også meget mere effektiv. En luft til vand-varmepumpe dækker alle varmebehov i huset og erstatter det konventionelle gas eller oliefyr.

 

2. Jordvarme

Jordvarme er er den mest effektive af de tre løsninger, men samtidigt også typisk den mest omkostningstunge. Varmepumpen henter energien fra slanger, der er lagt ud i jorden omkring boligen. Det er en meget effektiv metode til at udvinde varme fra omgivelserne. På samme måde som luft til vand-varmepumpen, bruges varmen i en varmtvandsbeholder, der bliver brugt til brugsvand og opvarmning.

 

3. Grøn energi

Du kan sagtens komme ud for, at din installatør kalder varmepumper for ”solvarme”. Det er jo ikke 100% korrekt, og så alligevel. Varmepumpen udnytter den energi, der findes i naturen, hvor solen har varmet luften eller jorden op. Ved hjælp af strøm, der ofte er produceret af vindmøller, opgraderes denne solenergi, således at den kan bruges i dit hjem.

Det er ikke kun os ved Thy VVS, der virkeligt godt kan lide varmepumper. Det kan politikerne også. I takt med at vi udfaser sort energi fra kul og gas, bliver der nødvendigt, at vi bruger energieffektiv eldrevet opvarmning. Derfor er der en stor rabat på den elektricitet, du bruger til opvarmning, hvilket gør varmepumper til en løsning, der både passer på miljøet og din tegnebog.

 

Service

Vi tilbyder lovpligtigt service på din varmepumpe hvert år, som en del af VPO-ordningen (VarmePumpeOrdningen). Vi er VPO-godkendte installatører, hvilket din garanti for at tingene virker, når vi har installeret det.

Tegner du service aftale hos os, kontakter vi dig, når det er ved at være tid. Derved sikrer du, at det lovpligtige eftersyn bliver udført.

- Eller udfyld formularen herunder for at kontakte os omkring en serviceaftale.

Alle felter med * skal udfyldes.

Tel. 92 72 84 01 martin@thyvvs.dk

Martin

Indehaver, Thy VVS

Lyder dette spændende for dig?

Har du lyst til at vide mere, så sidder vi altid klar til at hjælpe dig. Ring til os eller gå til vores kontaktformular herunder.

 

Tlf. 92 72 84 00